Vijf tips voor het maken van de prachtigste airbrushkunstwerken

Ben jij een airbrusher in spe? Dan heb je vast al het nodige geprobeerd met jouw kleine verfspuit. Wist je echter dat er talloze mogelijkheden zijn voor het maken van kunstwerk? Jij als beginner bent hier mogelijk niet van op de hoogte. Op een tech blog heb je mogelijk wel wat gelezen, maar inhoudelijk schiet je hier vaak niet heel veel mee op. Je bent immers op zoek naar tips om de prachtigste kunstwerken te maken met jouw airbrush. Om jou en andere websitebezoekers op weg te helpen, geef ik je hier vijf tips voor de prachtigste airbrushkunstwerken.

airbrush 6

1. Gebruik de airbrush als het verlengde van je hand

Veel mensen weten niet hoe zij de airbrush moeten gebruiken. Het is van belang dat je de verfspuit altijd als het verlengde van je hand ziet. Ondanks dat de spuit vrij licht is, is dit toch makkelijker gezegd dan gedaan. Lukt het je niet? Blijf dan vooral veel oefenen. Wanneer jij de airbrush gebruikt als het verlengde van je hand, ontstaan de meest prachtige kunstwerken.

2. Experimenteer met verschillende afstanden

airbrushGebruik jij de airbrush? Dan doe je dit mogelijk altijd met dezelfde afstand tot het papier, het doek of de muur. Dit is uiteraard mogelijk, maar probeer ook eens te experimenteren met de afstand. Op deze manier wordt de verf namelijk anders aangebracht. Dit kan een heel andere dimensie geven aan jouw kunstwerk.

3. De ‘dubbel actie’-techniek gebruiken

Met behulp van de ‘dubbel actie’-techniek kun jij jouw airbrushkunstwerk nog mooier maken. Bij deze techniek druk je de trekker gelijktijdig in met het naar achteren trekken. Op deze manier komen de verf en de lucht namelijk op gelijkmatige manier op het oppervlak terecht. Deze techniek wordt vaak gebruikt voor het spuiten van lijnen met dezelfde dikte. Zoek jij een goede test om te kijken of je deze techniek beheerst? Probeer dan eens een rechte lijn te trekken die overal precies even dik is.

airbrush

4. Maak gebruik van de sproeier

Net als vele andere verfspuiten beschikt de meeste airbrushes ook over een sproeier. Experimenteer hier in het beginstadium gerust mee. Met de sproeier kun je namelijk de hoeveelheid lucht/verf beïnvloeden. Door deze techniek toe te passen in jouw kunstwerk, zie je dat het alleen maar mooier en mooier wordt. Je kunt namelijk verschillende lagen aanbrengen.

5. Twee spuitmanieren

Bij gebruik van de airbrush moet je weten dat er twee spuitmanieren zijn: dekkend en transparant. Bij dekkend spuiten wordt er weinig water gebruikt. Hierdoor is deze manier te vergelijken met olieverven. Dekkend spuiten zorgt voor een goed dekkende onderlaag van je kunstwerk. Transparant spuiten is vergelijkbaar met aquarellen. De verf wordt matig tot zeer sterk verdund, waardoor de ondergrond niet geheel gedekt wordt. De techniek gebruik je om kunstwerken met een bepalende ondergrond extra mooi te maken.